ZAVRŠENI RADOVI U ULICI KRALJA PETRA

12.07.2019.     Aktuelno

Ulica Kralja Petra Prvog u Lazarevcu, danas, na Petrovdan , puštena je u saobraćaj! Iako vremenske prilike nisu išle na ruku izvođaču radova i tako ih produžili za nedelju dana, uz veliku zahvalnost građanima, prevashodno vozačima na strpljenjui, ulica Kralja Petra Prvog je danas moderna saobraćajnica. Ona će, prema rečima, čelnih ljudi lazarevačke opštine, nakon postavljanja svih bitnih elemenata neophodnih za saobraćaj, parirati evropskim saobraćajnicama.

Završetku radova danas su prisustvovali, prvi čovek GO Lazarevac, Bojan Sinđelić, njegov zamenik Miloje Živanović,  državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević, sa saradnicima.

 Predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić je između ostalog kazao, da slika govori više od reči „Neki  su verovali, neki nisu. Sada kada je sve završeno,  mislim da niko neće reći nešto ružno za ulicu Kralja Petra. Ovo je sada ulica 21 veka. Svi Lazarevčani treba da se ponose . Ranije smo,  sredstavima kapitalnog budžeta uredili pešačku zonu koja je jedinstvena celina sa našom glavnom ulicom. Danas su završeni radovi na završnom sloju asfalta ulice Kralja Petra Prvog ,koja je i obeležena i izgleda impozantno sa novom rasvetom i novim drvoredima. Mi smo ovo prethodnih meseci najavljivali i kako smo najavili tako smo ispunili. Svi koji su bili skeptici danas mogu da se uvere kako ovo lepo izgleda i da je Lazarevac reprezentativan što se tiče saobracajne infrastrukture“, rekao je Sinđelić, najavivši da slede radovi u ulici „Dr. Đorđa Kovačevića“, koja će biti slična ulici Kralja Petra.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević, kazao je da će ulica Kralja Petra, dobiti pravi izgled kada bude postavljena vertikalna signalizacija sa led semaforima i portalima, od strane JP „Putevi Srbije. „Led semafori će biti postavljeni na još tri raskrsnice. Osim ove, biće i na raskrsnici „Kolubare Građevinara“, na „Savezu“ i kod OŠ „Dule Karaklajić“, rekao je Stević, dodajući, da će narednih dana u  ulici Kralja Petra Prvog ali i Veljka Vlahovića, MUP postaviti  radarski sistem, kojim će pored nadzora saobraćaja i merenja brzine, kontrolistai  radnje koje nisu u skladu sa Zakonom.#

Državni sekretar Bojan Stević  kazao je  da Lazarevac, u narednih desetak dana očekuje izmena kompletnog tranzitnog saobraćaja, koji sada funkcioniše ulicama Milovana Lazarevića i Kralja Petra. „Ubuduće, tranzitni saobraćaj će se obavljati ulicom Veljka Vlahovića, odnosno Severnom magistralom.  Takođe, meštani Treće mesne će konačno dobiti toliko željenu modernu saobraćajnicu. Naime, u narednih petanaestak dana, počinju radovi u ulici „Dušan Petrović Šane“. Biće urađeni trotoari sa obe strane, ulična rasveta, prolaz između zgrada sa postavljanjem mobilijara“.

U okviru projekat rekonstrukcije ulice Kralja Petra, u planiranom roku završeni su radovi na pešačkoj zoni. Umesto dosadašnjih 16, na desnoj strani su 42 slobodna parking mesta. Novom, modernijem izgledu ulice Kralja Petra, doprinelo je i uređenje pešačke zone, njeno proširenje, popločavanje, rekonstrukcija javne rasvete, drvoredi.

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović